Sølvrævene

Hver Onsdag kl. 09.00 mødes en flok “gamle flyvetosser” i klubhuset på flyvepladsen til morgenkaffe, franskbrød med ost og ikke mindst en Gammel Dansk (måske to)

Hvad man dog ikke ka´ få for 25,-kr.

Det foregår hele året rundt (næsten)

                                                                     —————–

De kaldes “SØLVRÆVENE” og er fortrinsvis pensionister, som jo har tid til den slags en onsdag formiddag.

Det hele startede for ca. 12 år siden med at Bjarni, som er et af de ældre medlemmer, skulle lære at flyve.

Arne (tidligere formand og stifter af klubben) som var instruktør, mødtes med Bjarni onsdag aften, hvor han så skulle lære ham at flyve.

Onsdag aften var der som regel mange piloter på flyvepladsen, og det brød Bjarni sig ikke om. Så Arne sagde: “vi kan da bare mødes næste onsdag kl. 09.00. Der er som regel ikke andre på flyvepladsen på det tidspunkt”.

Grunden, til at det skulle være kl. 9, var at der ikke måtte flyves med brændstofmotorer før efter kl. 9, og dengang fløj man jo næsten udelukkende ned brændstofmotorer.

Det var der en af de andre (gamle), der hørte, og han sagde: “det lyder da hyggeligt, så kommer jeg også”.

Næste onsdag morgen mødtes de tre så. Alle tre havde en kande kaffe med, så der var rigelig med kaffe til alle.

Onsdagen efter tænkte Arne: “Jeg tager wienerbrød med, de andre har jo kaffe med”. Men det samme tænkte de to andre, så der var masser af brød, men ingen kaffe.

Så var det Arne sagde: “Det må jeg vist hellere ordne” og siden den dag har Arne trofast mødt hver onsdag morgen med kaffe, franskbrød og Gammel Dansk.

Flere og flere kom til. De kunne jo se hvor hyggeligt det var, og i dag er der en 15-20 stykker til morgenkaffe hver onsdag.

Alle hygger sig og snakken går ivrigt et par timer og derefter, hvis vejret ellers tillader det, bliver der fløjet på livet løs. Mange har madpakke med, og nogle bliver der hele dagen.

Ingen skal sige at det er kedeligt at være pensionist.

Sølvrævene afholder en årlig julefrokost i december måned. Det plejer også at være et stort tilløbsstykke.                                                                                                                                                 Nogle af “sølvrævekonerne” har igennem klubben lært hinanden at kende og afholder en damejulefrokost samme dag.

Midt på sommeren i  juli måned holder sølvrævene (med koner) en sommerlejr. Dem der har campingvogn, camperer på flyvepladsen “en forlænget weekend”. D.v.s. man kommer om onsdagen og bliver til næste søndag. Det bliver så til 11 dage. Der bliver grillet og drukket en enkelt flaske rødvin og selvfølgelig fløjet en hel masse. Det er utroligt hyggeligt.

                                                                   ———————

Historien er som jeg har fået den fortalt.

 ——Med flyvske hilsner – og sølvræv af guds nåde – Frank